Fikir...

NuffnangX

Thursday, October 21, 2010

Mounting engine kete aku pecah, duit lagi...RM...RM....RM

2~3 hari ni rasa macam hampeh sangat bila drive kete kesayangan aku ni....mana taknya....engine rasa bergegar semacam walaupun aku dah buat tuning untuk engine ngn ekon. Tapi bila sampai pick-up pun hilang tambah pulak ada bunyi "ketak..ketaK"...aku terus hantar ke wokshop member aku ni...kedai dia simple jer....atap zink dan kerja efektif dgn kos yg murah...hehehe...mmg trademark derang ni...

Bila aku tanya kat Aceh (pomen, member aku ni)....dia terus check...bukak bonet kete aku lalu berkata...:"Bang....dah hancusssss dah mounting kete abg ni...meh abg tengok.."

Mak aiiiii....teruknya!!!! katluar dah boleh nampak. Belum bukak lagi. Aku pun terus suruh dia tukar....

Aku: "Acheh, ko tukar semua empat2 skali mounting engine tu...sebelum tu ko tengok skali ya mana datangnya bunyi 'ketak-ketak' bila abg mula tekan minyak"


Acheh:"Roger bang....Budin!! Beli barang...mounting engine 4"

Apa lagi lepas tu...kete aku kena operasi "pempomeman" lah...hehehe




Hmmmm.....Korang nengoklah camner teruknya keta aku bila mounting engine suda dikeluarkan, nampaknya teruk aku kerjakan kete aku ni.....sampai hancussss...hancai bocai mounting tu...Lepas bukak dan bawak keluar....aku rasa shaft ni nak tercabut...









Betul telahan aku...mmg tercabut pun!!!! Mak aiiiiiiiii!!!! Takutnya aku!!!!!

Kalaulah engine kete aku jatuh atas jalan masa speeding....macamana ya???...

Nilah jumlah keseluruhan 4 biji engine mounting yg kena tukar pada hari tu....

Kosnya? Hehehe.....ni haaaa.............................. (agak2 kamu?)










3 comments:

Anif® said...

Ko ni.. enjin mounting patah pun takkan tak rasa bergegar enjin tu? Rasanya tanda-tanda awal tentu dah ada... sebelum dia patah!

Sahruddin Esa said...

Anif, dah rasa tp x sempat hantar laaa. Bila free time baru antar lagipun keta ku ada satu jer...

lavender441 said...

Mounting utk keta ape ni bang?? berape cc?? kosnya berape anggaran tak termasuk upah pasang?